PIPPIP FERNER

Havets kakofoni og vitenskapelige mysterier

Med nye verk, maleri – tegning – grafikk – skulptur

Bærum Kunstforening ønsker velkommen til åpning av utstillingen Havets kakofoni og vitenskapelige mysterier med nye verk i forskjellige teknikker av Pippip Ferner.

Lørdag, 7. januar kl. 12.00.
Utstillingen åpnes av Eli Rinde, marinbiolog
hos NIVA.

På utstillingen i Bærum Kunstforening viser Pippip Ferner malerier, tegninger og keramiske objekter, alle med assosiasjoner til livet under vann.

Arbeidene hennes refererer til kompleksiteten som finnes i det marine mangfoldet og hvordan klima-endringene påvirker disse små organismenes utvikling i et hav som stadig blir varmere og mer forurenset. Hun er fascinert av hvor avanserte de er, hvilken rikdom disse tilsynelatende enkle organismene har og at hver og en av dem spiller en viktig rolle i økosystemet.
Ferner har samarbeidet med marinbiologer, bl.a. blitt med forskningsfartøyet G.O. Sars langs Mørekysten. Disse erfaringene har inspirert til en rekke arbeider der vitenskapelige referanser omdannes til en serie arbeider. Hun formidler sine observasjoner ved å invitere betrakteren til et dypdykk i et lekent univers som inspirerer til nysgjerrighet og spørsmål.
Tegningen er sentral i måten hun jobber på – ofte en kombinasjon av akryl, tusj, blyant og kull. Prosessen er spontan og direkte, drevet av en intens skapertrang. Arbeidene er detaljrike, ofte med et kaotisk nett av streker som går i hverandre, men er allikevel ganske klart avgrenset fra neste form med en nesten karikert kontur. Elementer fra både gjenkjennelige og fremmedartede former flyter sammen i en symbiose med referanse til et komplisert marint økosystem.

Pippip Ferner, født 1957 i Oslo, er billedkunstner og skulptør og bor på Nesøya med atelier ved Hofstad.
Utdannelse BFA fra Edinburgh College of Art og Parsons New York.

icon-userKunstner: Pippip Ferner