NORSKE KUNSTNERE I NEW YORK

INNBLIKK UTBLIKK NYC
En utstilling med Eva Faye og Liv Mette Larsen
15. okt – 06. nov

Åpnes lørdag, 15. okt. kl 12.00 av kultursjefen i Bærum kommune, Berit Inger Øen.

Bærum Kunstforening åpner utstilling med to norske kunstnere som bor og arbeider i New York.

Eva Faye (født 1958 i Bærum) har sin masterutdannelse fra Hunter College og Parsons School of Design i New York samt Ecole Superieure d’arts Graphiques i Paris. Hun har hovedsakelig stilt ut i Norge og USA, og hennes kunst er bl.a. innkjøpt av Nasjonalgalleriet i Oslo. Faye stiller ut serien Painting on Vellum VII, oljemaling på vellum, med organiske mønstre kuttet med kniv. Arbeidene henges med et par centimeters avstand fra veggen, slik at lys og skygge fra mønstrene gjenspeiler seg på veggen bak. Eva Faye blir inspirert av sine omgivelser, det være seg natur eller arkitektur.

Liv Mette Larsen (født 1952 i Oslo med oppvekst i Asker) har sin masterutdannelse fra Universität der Künste i Berlin og har fått tallrike stipendier i både Norge, Tyskland og USA. Hun har stilt ut verden rundt, og hennes arbeider er innkjøpt av Nasjonalgalleriet i Oslo, Sørlandets Kunstmuseum og den norske ambassaden i Berlin, for å velge ut tre fra den lange listen. Larsen viser malerier fra serien Neighborhood I-X, arkitektoniske inntrykk fra Bushwick i Brooklyn, der hun bor og arbeider. Hun maler med eggtempera på lin, taktile overflater, fargerike, geometriske strukturer.

Begge kommer til å henge arbeidene sine avvekslende, side om side, la de to forskjellige stofflighetene utfordre og komplementere hverandre. Faye og Larsen ønsker å skape en dialog mellom to forskjellige kunstneriske prosesser.

Å male med pigmenter, damar, linolje og egg, som Liv Mette Larsen gjør, er en gammel, noe uvanlig maleteknikk i vår tid. Eva Fayes materiale, vellum, ble opprinnelig laget av kalveskinn. I dag er det maskin-laget og et fleksibelt, gjennomsiktig materiale som kan minne om pergamentpapir, perfekt i kombinasjon med oljemaling.

invitasjon2

icon-userKunstner: Eva Faye / Liv Mette Larsen