Lørdag 7. april åpner Bærum Kunstforening en utstilling med fotografi og tegning av kunstnerkollegaene Erlend Mikael Sæverud og Alexander Stenerud.

Meld deg på EVENTET

Erlend Mikael Sæverud og Alexander Stenerud har vært bestevenner siden ungdomskolen på Steinerskolen i Bærum. De hadde begge en drøm om å leve av musikken, noe de begge lyktes med. Som voksne har de igjen funnet felles retning, Alexander innen tegning, Erlend som kunstfotograf.

Se bildene Erlend har med i utstillingen her.

Hva Budstikka fra 6.4.2018 sie om utstillingen.

 

Erlend Mikael Sæverud (f. 1975) er kunstfotograf fra Bærum med studio i Oslo. Han er utdannet ved Bilder Nordic School of Photography i Oslo i 2011.

 

 

 

 

Erlend Sæveruds arbeider er ofte basert på gatefotografiet, og hans bilder er intuitive gjenkjennelser av noe personlig – et indre rom manifistert i et offentlig rom. Hans gatefotografier kombinerer geometriske former av skygger og lys med tilfeldig forbipasserende mennesker. Det oppstår et magisk øyeblikk fra det kunstneren selv kaller tilværelsens mellomrom. Gjennom fotografiet er hans mål å se seg selv og verden for første gang, igjen og igjen, for å komme nærmere en realitet som ikke læres gjennom kultur. Siden 2009 har han deltatt i juryerte utstillinger, gruppeutstillinger og separatutstillinger i Norge og i New York. Han er tidligere utdannet som musiker ved Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA) og har jobbet som musiker, produsent og lærer i 15 år. I 2013 ga han ut boken «Veien til Siljustøl», der han har fotografert hjemmet til sin farfar, komponisten Harald Sæverud.

 

 

Alexander Stenerud (f. 1975) er musiker og billedkunstner fra Bærum.
Autodidakt.

 

 

 

 

Alexander Stenerud er kjent som låtskriver og vokalist i popduoen Zuma, fra sine bidrag i Melodi Grand Prix, og fra kunstnergjengen «Den nye vinen». Mindre kjent er det at han er en fremragende tegner, som ved hjelp av enkel kulepenn på papir viser sine detaljrike bybilder. Tegningene til Alexander Stenerud er ofte fremstillinger av byer og gater uten geografisk tilknytning, der perspektiv og lyssetting er i konflikt med virkeligheten. Dette gir tegningene en fremmed karakter. Den svært tidkrevende teknikken og den tette, metodiske skraveringen, gir assosiasjoner til piksler.

Jeg søker mot det gjenkjennbare, men ikke helt håndgripelige. En ulmende bestandighet.

 

icon-userKunstner: Erlend Mikael Sæverud, Alexander Stenerud

icon-calendarUtstillingen starter:

icon-calendarUtstillingen slutter: