NATT OM DAGEN OG DAG OM NATTEN

Christopher Rådlund – Ingun Dahlin

14. oktober – 5. november

Bærum Kunstforening ønsker velkommen til utstillingsåpning med retrogardisten Christopher Robin Rådlund og skulptøren Ingun Dahlin lørdag 14. oktober kl 12.00.

Musikk av Marcus Paus fremføres under åpningen.

PRESSE: BUDSTIKKA Publisert

Christopher Rådlund flyttet fra Göteborg til Oslo 1991. Det var det unike figurative maler- og skulptørmiljøet som trakk ham til Norge. Nivået på fagmiljøet er avgjørende for den kunstneriske utviklingen. Så her ble han. I dag som profilert maler og grafiker, og fremfor alt som skildrer av nordiske landskap i både oljemaleri og litografi. Natur og håndverk står i fokus, med begrenset palett og asketiske komposisjoner.

Christopher Rådlund, født 1970 i Gøteborg, er svensk billedkunstner bosatt i Norge siden 1991 med atelier i Oslo. Utdannelse fra Konstindustriskolan i Göteborg, Konsthögskolan i Umeå og Kunstakademiet i Oslo.

Ingun Dahlin er en av våre fremste keramikere. Hun har modellert skulpturer i over 25 år, og disse henger i private hjem, offentlige bygg og skulpturparker over hele verden.

I 2010 laget Ingun Dahlin tre kvinneskulpturer som reiste med Hurtigruta langs Norskekysten mellom Bergen og Kirkenes som en slag mobil utstilling. De gikk til slutt av i Kjøllefjord, der de står på indre molo i all slags vær og representerer kystkulturen vår. I dag står 30 kystkvinneskulpturer langs kysten fra Kjøllefjord i nord til Portugal i sør.

Ingun Dahlin, født 1961 i Oslo, er keramiker og bor og arbeider på Heimdal i Trondheim. Utdannelse ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo.

Mer info: PA-20-21

icon-userKunstner: Christopher Rådlund og Ingun Dahlin