• default

Åse Nordanger er i ferd med å etablere seg som siste tilskudd av norske billedhuggere med høyt internasjonal kvalitet. Nordanger (opprinnelig fra Bergen) har bosatt seg i Snåsa i Nord-Trøndelag etter en lengere opphold i USA der hun blant annet jobbet sammen med den kjente amerikanske skulptøren Floyd Tennison DeWitt.

Nordangers kunst reflekterer hennes sterk forankring i europeiske «natur-kunst» – i tradisjonen av Italienske Rembrandt Buggatti har hun forankret kunsten i menneskets eldste form for utrykk, -det å gjennspeile naturen. Nordanger observer sine egne omgivelser -og jobber med å gjennskape nerven, essensen, det metaforiske og det monumentale i dyrene hun observer. Det er lite rom for romantikk i hennes arbeid – hun evner å distansere seg selv fra menneskets trang til å presse på emosjonelle verdier på naturen. Hun er ingen tårevåt observator av naturens tilsynelatende forfall.

Det er en stor glede å få bekjentskap til hennes arbeid – det er alltids spennende å møte kunstnere med et modent og selvsikker utrykk, særlig når vedkommende fortsatt er et nokså ubeskrevet blad her hjemme.

– Marek Grande Tachezy

Anja Cecilie Solvik

no images were found

Utstillingen: » Melting ice with grace» er en utstilling hvor jeg kombinerer mine motiv av fjell, fugl og kvinner.

Disse motivene gir et dypdykk i mine evner som grafisk etser. En teknikk hvor håndverk og utrykk forenes og hvor det er sporene i platen som gir bildet.

Fjell er mektige og de settes i sammenheng med kvinnen som bærer av håp, drømmer, barn. Hun viser sann styrke i sin ærlige sårbarhet og bærer på den måten hele verdens omsorg. Uten kvinnen fortapes vi, hun holder oss flytende og hun holder endene sammen.

Utstillingen består av fire håndcolorerte store etsninger. Og ca 20 noe mindre etsninger i sort/ hvitt og i farger.

Jeg har verkstedet mitt i Heggedal i tilknytning galleri Pikene ved broen.

– Anja Cecilie Solvik

icon-userKunstner: ÅSE NORDANGER OG ANJA CECILIE SOLVIK

icon-calendarUtstillingen starter:

icon-calendarUtstillingen slutter: