DANG VAN TY
Etter å ha blitt skadet under Vietnamkrigen, kom Dang Van Ty til Norge 1968, hvor han siden har vært bosatt og er norsk statsborger.

Etter ungdomskolen og bestått eksamen på videregående skolen jobbet han sammenlagt over et år i en barnehage mens han søkte kunstskoler. Dang Van Ty har utdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, der han studerte bokillustrasjon, og etter et år som hospitant på litografisk verksted, ble det seks år på Statens Kunstakademi.

Dang Van Ty debuterte på Høstutstillingen i 1981, og har siden hatt en rekke utstillinger i Norge og utlandet, deriblant Vietnam. Han er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd og Norges Bank. Han er også representert i mange private samlinger.

«Årene i barnehagen på Sunnaas har preget mye av min motivverden. Jeg henter motiv fra sensommerdager med gylne kornåkre, men også motiver fra Vietnam og Sør-Frankrike.»

NGUYEN VAN CUONG
Nguyen Van Cuong, født i 1962 i Hanoi, Vietnam, er utdannet ved Kunstakademiet i Hanoi i 1984-1989. Han har fått flere priser og har hatt en rekke separatutstillinger over store deler av verden. Han er også kjent som Cuong Trau, som betyr Vannbøffel Cuong, fordi han dedikerte sin kunstneriske karriere til å male landsby livet og vannbøfler.

Cuong studerte på Kunstakademiet i Hanoi 1984 – 1989. Han har vært medlem av Vietnamesisk kunstforening siden 1991, og har hatt en lang rekke separatutstillinger i Norge, Japan, Australia, USA, og Korea, samt mange fellesutstillinger. Han er innkjøpt av Det Vietnamesiske Nasjonalgalleriet og er representert i mange private samlinger.

Cuong fikk første pris for sine særpregede tresnitt i 1990 og i årene 1997-98 og 2000 fikk han mye god omtale for sine spesielle tresnitt.

icon-userKunstner: DANG VAN TY – NGUYEN VAN CUONG

icon-calendarUtstillingen starter:

icon-calendarUtstillingen slutter: