Bærum Kunstforening åpner årets siste utstilling førstkommende lørdag 28. november kl 12.00. Utstillingen heter «DESEMBERMØTE» og er et spennende møte mellom Gunn Vottestads billedkunst og Stein Eriksens skulpturer.

Utstillingen åpnes av Kunstsosiolog Dag Solhjell.

«Duett» utstillingen er et møte mellom Vottestad og Eriksen – et møte mellom skulptur og billedkunst – et møte mellom kunst og mørketiden – og et møte mellom forskjellige uttrykksformer og materialer for å fremme en kollektiv idé om romantikk, nostalgi, og norsk arkitektur med en melankolsk stemning om norsk byggtradisjon i landlige omgivelser. Det er mye som forbinder disse to kunstnere og dette gjør utstillingen til en unik helhets-opplevelse.

«Husan  mine»
Gunn Vottestads hus er gamle, skeive, ensomme og levende. Motivene henter hun fra de karakteristiske etterkrigshusene  bygget i enkle materialer, satt opp for å hjelpe nordmenn som hadde mistet hjemmene sine under bombingen og brenningen av Nord-Norge.
Gunn Vottestad

Alle har et forhold til hus, sier Vottestad, som selv har vokst opp i et av de husene hun bruker i motivene sine, nærmere bestemt på Myre i Vesterålen.

Gunn Vottestad bruker fotoapparatet flittig når hun vandrer rundt blant husene i Nord-Norge, på jakt etter sjelen i husene.

Gunn Vottestad debuterte i som kunstner i 1997, etter flere år på kunstskoler i Tyskland og Norge.  I 2001 begynte hun å male hus, «husan mine» som hun omtaler dem.  Husene fra Nord-Norge er kjernen i hennes produksjon, hus knyttet til barndommen i Vesterålen.  Hun fanger det spesielle lyset i Nord-Norge, dager uten sol i mørketiden og midnattssol hele sommeren. Hun legger ofte sølv eller gull i vinduene for å gjenspeile lyset, noen ganger fra sol, andre ganger fra måne.
Gunn Vottestad

Les mer om Gunn Vottestad på hennes hjemmeside

Stein Eriksen

Stein Eriksen (f. 1945) er utdannet på gullsmedlinjen ved Oslo Yrkesskole 1962-63 og ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole 1963-67.

SteinEriksen

Stein Eriksen

Han har en allsidig bakgrunn både kunstnerisk og yrkesmessig, som formingslærer, som mangeårig interiørarkitekt for HOV+DOKKA og som sølvbåtbygger. Han har vært tegneserietegner og tegnet stripen «Busti» for Asker og Bærums Budstikke. Siden 2003 kunstner på heltid, som maler og som skulptør.

Materialene tre, stein, stål og betong danner grunnlaget for Stein Eriksens skulpturer. Arbeidene ses på som en del av en naturlig prosess der man kan observere naturens påvirkning av verket. Skulpturene er ikke laget for å tåle tidens tann, men er derimot i evig forandring der treet blekner og stålet ruster. Verkene beveger seg langsomt mot forfall, akkurat som alt ellers i naturen, menneskene inkludert.

IMG_1304

Stein Eriken med husene

IMG_1298

Stein Eriken stiller ut sine skulpturer