• default

Skaper poetiske historier
Noen norske kunstnere forsøker seg også internasjonalt – og klarer det.
Frank Brunner ser ut til å være en av disse. Først med gjennomslag for sine arbeider i Norge. Deretter USA hvor han fra sitt atelier i New York virkelig ser ut til å ha fått fotfeste med bla. tilknytning til et anerkjent galleri.
Det som gjør hans arbeider interessante er det som oftest går igjen i hans bilder – speilinger og reflekser og evnen til å skape poetiske historier av helt vanlige motiver.
Koloristisk er arbeidene utrolig balanserte og viser en behersket bruk av paletten. Og derved understreker det poetiske.
Foruten å ha stilt ut flere steder i USA og Europa, har Frank Brunner i Norge, stilt ut i Stenersen museet, Henie-Onstad Kunstsenter og flere ganger hos Galleri Haaken i Oslo.
Det bør vel også nevnes at i 2007 ble han for første gang solgt på Christies i London.
Frank Brunner er utdannet ved Statens Kunstakademi og Ilja Repin Statsakademi i St. Petersburg og har en master i fine art fra Yale University 1998-2000.
Frank Brunner runder 40 år i 2011.

Hans M. Fure

 

EVA FAYE

(OLJEMALERI OG OLJE PÅ VELLUM

Eva Faye – lysets tegner
Eva Faye vokste opp i Bærum og tok deretter kunstutdannelse først i Paris og deretter i New York. Hennes arbeider er innkjøp av Nasjonalmuseet i Oslo og Norsk Kulturrådet og hun stiller jevnlig ut både i New York og Norge.

Med tilholdssted i New York produserer Eva Faye bilder som amerikanerne omtaler som gjennomsyret av det nordiske lyset. Lyset fanges inn mellom skjøre lag av gjennomsiktige, frostaktige ark som perforeres i nitidige mønstre. De danner vakre organiske mønstre som mikroskopiske universer i en prosess av formdannelse og oppløsning. Eva lar bildene sveve foran veggen og lar skyggen som kastes på veggen bak, danne et eget element i symbiose med selve bildet.

Mitt arbeid er basert på grundig observasjon av naturens verden, sier Eva. Jeg kombinerer motiver som fanger min interesse – fra naturen eller geometriske elementer fra bybildet, sammen med organiske mønstre som er mer mikroskopiske. Denne observasjonen gjenspeiles i hennes bilder som lag på lag bygger organiske former og lar lyset skinne gjennom.

icon-userKunstner: FRANK BRUNNER, EVA FAYE

icon-calendarUtstillingen starter:

icon-calendarUtstillingen slutter: