HELENE KNOOP

30. april – 29. mai

Åpning: lørdag, 30. april kl 12.00

Utstillingen åpnes av forfatteren Hilde Lindset og komponisten Marcus Paus. Barokkfløytist Ingeborg Christophersen vil urfremføre to nyskrevne verk av Marcus Paus.

Bærum Kunstforening har den store gleden av å åpne sin neste utstilling med Helene Knoop. Det er 7 år siden Knoop har hatt en stor markering på Galleri Trafo i Asker. I 2006 hadde Knoop en utstilling sammen med Odd Nerdrum hos oss som førte til en publikumsrekord. Nå er hun klar med en ny serie av malerier og grafikk som bærer tittelen Underskog.

Meld deg på vår Facebook event

UNDERSKOG

I et større format og med dypere erfaringer entrer Helene Knoop Bærum Kunst-forening med et tyvetalls malerier, tegninger, installasjoner og litografier.

Knoop tolker det nordiske lynne og landskap med en barokk historie og penselføring.

Figurer er poetisk plassert i Bjørkeskogen og viser scener som forklarer utstillingens tittel; Underskog. Småskog og kratt vokser mellom større trær. Skikkelser som lever sine liv i det store samfunn, barns egen verden i verden og den sanne historien om søstrene. Hvert enkelt bilde gir deg lag på lag like mye teknikk som i innhold.

Som alltid blander hun sitt eget liv inn slik som i Madonna of the woods og Godnattkyss. I det førstnevnte fremstiller hun seg selv som den hellige Madonna som trår på slangen; syndens tegn. I Godnattkyss har hun strippet mor og barn-motivet ned til den essensielle, intime følelse en mor har til sine barn.

En ny side ved Knoops kunstnerskap er å utforske installasjon slik som i de lyssatte titteboksene hun kaller Elskovsreder.

Om kunstneren:

Helene Knoop (f.1979, i Drøbak) er en av Norges fremste figurative malere.

Knoop valgte tidlig å gå veien mot det klassiske maleriet. Mellom 2000-2003 var hun elev av Odd Nerdrum og har siden det arbeidet hovedsakelig med oljemaleriet. Hennes motiver har klare assosiasjoner til italiensk renessanse- og barokkunst. I sine selvportretter viser hun oss sterk individualitet og fortolker den italienske renessansetradisjonen på nye måter. Hun har hatt flere, store separatutstillinger og er representert i samlinger i Norge, Sverige, England, Italia, Nicaragua og U.S.A.

icon-userKunstner: Helene Knoop