Elementær Geografi

Wiegand arbeider stort sett med skulptur og grafikk. Han er særlig interessert i å utvikle grafikken i retning av grafisk installasjon, skulptural grafikk, bok og animasjon. I denne utstillingen viser han en rekke grafiske arbeider og objekter i bronse.

Om arbeidet sitt sier Wiegand:
– Jeg møter hverdagen med et fleksibelt blikk og bruker ting som allerede eksisterer. Småtingene ligger henslengt og gjenglemt inntil deres eksistens krysser min forventning til livet og samfunnet. Det er i det punktet vi møtes. En bagatell som er absolutt irrelevant, får tak i meg. Den gjør meg besatt, og jeg slipper ikke unna. Jeg skeier ut og setter i gang å jobbe med noe som virker totalt uviktig. Egentlig gjør jeg ikke noe særlig med dem. Jeg bearbeide dem veldig lite, bare såpass at de beholder sin identitet. Men likevel er de blitt transformert og kan sees på en ny måte. Jeg er en venn av upretensiøse materialer og temaer, enkle objekter som åpner opp for en sensitiv og intellektuell opplevelse. Tematikken min må nesten kalles primitiv: penger, sky, trekubbe – ting som på et eller annet vis allerede finnes. Arbeidene fokuserer på enkle ting og fenomener, som antyder våre hjørnestener og fremfor alt det allmenngyldige som utgjør oss. De er vårt vokabular: en fellesnevner, en slags elementær-geografi.

 

Herbert Eugen Wiegand er født i 1954 i Düsseldorf. Han bor og arbeider på Harøy i Møre og Romsdal, i Bergen og i Berlin.
Wiegand er utdannet ved Hochschule der Künste i Berlin.

 

 

 

 

 

icon-userKunstner: Herbert Eugen Wiegand

icon-calendarUtstillingen starter:

icon-calendarUtstillingen slutter: