• default

Norsk og internasjonal

Det er alltid hyggelig når en norsk kunstner får internasjonal anerkjennelse.  Kirsten Kokkin er en av disse internasjonale med adresse både her hjemme og i USA. Hun har opparbeidet seg til å bli  en anerkjent kunstner og er en av de ledende figurative billedhuggere både i Norge og USA.

Det er imidlertid ingen tvil om at hun er inspirert av de store figurative mestere, men har skapt seg sin egen posisjon med en sterk detaljert og feminin stil. Arbeidene hennes har en sensuell og energisk form med nøyaktighet i anatomi og detaljer.

Kirsten Kokkin er kanskje mest kjent for sine skulpturer  av dansere hvor hun uttrykker følelser og lengsler gjennom bevegelsene samtidig som de lyser av energi og dynamikk.

Kirsten Kokkin er utdannet fra Statens Kunsthøgskole i Oslo, og har hatt utstillinger i en rekke land. I Norge er hun kanskje mest kjent for sine mange portretter og monumentale skulpturer. Bla. befinner det seg en av kronprinsesse Märtha, ved slottet, som gave til Kong Harald V på hans 70 års dag.

Stilleben med atmosfære og liv

Noen kunstnere er det vanskelig å sette inn i en bredere kunstnerisk sammenheng, men for Elisabeth Torgersens del er det ingen tvil om at hun hører inn under den klassisk-figurative formen.

Hennes motivvalg er vesentlig stilleben, og dette utfører hun som en moderne klassisk maler.

Arbeidene preges av en mettet fargebruk som gir både tyngde og atmosfære. Og selv om hun bygger på den klassiske formen, gir Elisabeths behandling av motivene beskjed om at de tilhører vår samtid. Med sin form og koloritt gir hun selv de enkleste elementer liv.

Elisabeth Torgersen har funnet sin særegne form hvor hun trives.
Tidligere har Elisabeth Torgersen hatt separatutstilling hos Galleri Steen i Oslo, samt deltatt i en rekke kollektivutstillinger, og hun har bla. vært elev hos Trine Folmoe og Thomas Knarvik.

Hans M. Fure
icon-userKunstner: KIRSTEN KOKKIN OG ELISABETH FÆRØ TORGERSEN

icon-calendarUtstillingen starter:

icon-calendarUtstillingen slutter: