PER FRONTH

4. – 26. februar

4. februar åpner utstillingen med Per Fronth med nye originalarbeider og grafikk.

Per Fronth er en av landets mest suksessrike samtids-kunstnere med internasjonal karriere.

Fronth arbeider i hovedsak med fotografiet som sitt råmateriale og skaper fotografi som maleri, grafikk, skulptur, film og vev. Fronths kunstkarriere startet i New York etter flere år som fotojournalist i Verdens Gang med verden som arbeidsfelt. Han har mottatt stor internasjonal anerkjennelse og har hatt flere store utstillinger i New York, i tillegg til Oslo, Kristiansand, København, London og Chicago – og stilte nylig ut på Art Miami med sin gallerist Dillon + Lee, New York.

Fronths kunstnerskap fokuserer ofte på de utfordrende aspektene ved den menneskelige natur. Han har produsert mange kontroversielle, men likevel suksessrike utstillinger, som Xingu Chronicles (New York 1998), som omhandlet regnskogfolkets kamp for egne rettigheter i Amazonas, Brazil; BLOODLINES (London 2000) som tok for seg den nå forbudte revejakten i England med Prince Charles – og suksessen i 2009, Theatre of War, som setter søkelyset på norske kampstyrker som Demokratiets Soldater i krigsherjede Afghanistan.

Fronths arbeider er i de permanente samlingene til bl.a. Museum of Modern Art, Wakayama, Japan, Biblioteque Nationale, Paris, Sørlandet Kunstmuseum såvel som i en rekke private og offentlige samlinger som Sting & Trudie Styler og tidligere amerikanske visepresident Al Gore, NHO, Ekebergrestauranten, NATO og MGM Grand, Las Vegas.

I 2009 ble Per Fronth utnevnt til Nobelkunstner og utformet diplomet til Nobels Fredspris som samme år ble tildelt til den amerikanske presidenten Barack Obama. Fronth er første fotografiske kunstner som er utnevnt til Nobelkunstner.

En stor del av Fronths kunstnerskap er viet til store bestillingsverk som fjellprosjektet Skigaarden i Hemsedal og Grand Hyatt i New York. Våren 2016 leverte han altertavlen til den nye Sjømannskirken i Palma, Mallorca, vevarbeidet «Inner Peace» (Post-Traumatic) Tapestry.

 

Per Fronth, født 1963 i Kristiansand, bor og arbeider som billedkunstner i Kristiansand. Han er autodidakt.

 

icon-userKunstner: Per Fronth

icon-calendarUtstillingen starter:

icon-calendarUtstillingen slutter: