KARL ERIK HARR

– Åpning: Lørdag 16. september kl 12.00
– Konsert med Rondo-kvartetten: Søndag 17. september kl 13.00
– Cabaret: Søndag 24. september kl 13.00
– Omvisning og foredrag med Karl Erik Harr i den første uken (tir. 19.9. – fre. 22.9.) hver dag kl 13.00.
Alle arrangementer i anledning av denne utstillingen foregår i Bærum Kunstforening og har gratis adgang. Det kreves ingen påmelding!

Lørdag 16. september kl 12 åpner Bærum Kunstforening en stor markering med nye originalarbeider av Karl Erik Harr. Bodøs ordfører Ida Maria Pinnerød åpner utstillingen med tittelen LIVBØYEN – bilder fra en tung tid med havet som palett.

Kunstneren leser nye dikt på åpningen og det blir et musikalsk innslag av Aud Nyegaard og Asbjørn Olsen. Den nye boken Karl Erik Harr 2017 lanseres under åpningen.

Søndag 17. september kl 13.00 vil en kvartett fra Barratt Dues Musikkinstitutt fremføre en nyskrevet fantasi over et Harr-maleri skrevet av Erling Skaug. Kunstneren vil være til stede begge dager.

Søndag 24. september kl 13.00 arrangeres det et Cabaret gjennom Karl Erik Harr, Aud Nyegaard og Aage Kvalbein (Cello).

Utstillingen omfatter over 30 nye malerier i dels store format (100x200cm), som ble skapt i en tung tid for kunstneren. Harr ble for et år siden kreftoperert og senere strålebehandlet. I hele sykdomstiden malte han, nesten hver dag. Til å begynne med malte han bare annenhver dag, senere mer og mer. Utstillingen bærer preg av denne kampen, men avspeiler samtidig den evige kampen mot naturen i nord.

Kunsten ble det som reddet Harr i kampen mot sykdommen.
Bildene ble min livbøyesier Karl Erik Harr mens han bla gjennom den nye boken Karl Erik Harr 2017. I en slik situasjon hadde det vært naturlig å konsentrere seg fullt og helt om alle de besværligheter som sykdommen medførte, men Karl Erik Harr nektet å la seg oppsluke av rollen som pasient. Han grep penselen som en redningsbøye og tvang alle tanker på sykdommen til å holde seg i bakgrunnen. Kraften fant han i å stå ved lerretet for å fange sine gamle kjenninger: vinterlyset nordpå, luften over Vestfjorden, skyggene nedover Strandnåtinden, bølgene mot land, fargene i de landskaper han før hadde malt om og om igjen, og som nå kom ham i møte som gamle venner. Han fant også næring i å arbeide med noen av de historiske motivene han var så opptatt av gjennom hele sitt voksne liv. Det har resultert i fire store bilder; fire nøye utvalgte punktnedslag i nordnorsk historie. (Professor em. Nils Magne Knutsen)

Jan Ungs svarthvitt-portrett i fotografi pryder inngangen til utstillingen som viser nye sider ved den 78-årige maleren fra nord som har vunnet kampen mot sykdommen ved hjelp av maleri.

Meld deg på vårt Facebook event

icon-userKunstner: Karl Erik Harr