MAI CHENG – Feng-shui

Salgsutstilling med nye malerier i olje, akryl og 24-karat bladgull på lerret.

Åpning: lørdag 17. sep. kl 12.00

Mai Chengs malerier er blitt sammenlignet med en slags estetisk arkeologi, der tegn og spor fra hele vår historie skinner gjennom overflaten. Måten Cheng komponerer maleriene sine på, samsvarer med prinsippene innen Feng-shui – derfor kaller hun det Feng-shui kunst.

Mai Cheng ble født i Beijing og er norsk statsborger siden 1989. Hun er bosatt I både Oslo og i Frankrike. Cheng ble utdannet først ved Kunstakademiet i Beijing, og så ved kunstakademiene i Oslo og Bergen. I tillegg til mer enn 20 utstillinger i Norge, har Mai Cheng hatt flere separat-utstillinger i Frankrike (hvor hun har hatt sitt atelier siden 2001), i Tyskland og USA, i Belgia og på Island. Hun har også stilt ut i Soho i New York. Hennes største mønstring hittil fant sted i Det kinesiske Nasjonalgalleriet i Beijing. Over 100 av hennes malerier ble utstilt i galleriet hvor hun i dag er representert i den faste samlingen.

Når en står overfor arbeider av Mai Cheng, er det ingen tvil om hvem som er kunstneren. Arbeidene har en egenart som forener et sterkt koloristisk uttrykk med en kombinasjon av kinesisk kalligrafi, og noen ganger elementer fra kinesisk historie, med symboler fra det norrøne, greske eller egyptiske. May Chengs arbeider er til tider preget av sterke farger, som kan virke både delikate og besnærende på betrakteren. Når alt dette settes sammen, fargene, linjene og skrifttegnene, får hun frem en kommunikasjon som gjør at en ikke så lett gir slipp på det en ser.

icon-userKunstner: Mai Cheng

icon-calendarUtstillingen starter:

icon-calendarUtstillingen slutter: