Velkommen til utstillingsåpning i Bærum Kunstforening lørdag 8. mars kl. 12

Kommunalsjef for Kultur, Trine Bendixen, åpner utstillingen.

I løpet av de siste 25 årene har Nico Widerberg hatt nærmere 70 separatutstillinger, deltatt på mer enn 60 kollektive utstillinger og hatt over 80 utsmykningsoppdrag, både nasjonalt og internasjonalt. Han er også kjent for å  ha utført minnemonumentene i 53 kommuner i forbindelse med 22. juli-tragedien.

Om sitt arbeid sier Nico Widerberg: Jeg ønsker å fryse opplevelser og gi liv til det som er dødt. Jeg tror det finnes en kraft utenfor meg selv som jeg kan videreføre til kunsten.  Den blir forsterket ved at jeg søker og er i bevegelse.

Gjennom disse utstillingene og utsmykningene har Nico Widerberg nådd et stort publikum. Han er en av våre mest kjente billedhuggere, og arbeider i hovedsak med stein og bronse, men også i glass, gjennom et samarbeid med Hadeland Glassverk. Ved siden av å være billedhugger, arbeider han med grafikk og maleri. Nico Widerberg har sin utdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (1980-82) og Statens Kunstakademi (1982-86) i Oslo.

Kontaktperson: Hilde Mørch, tlf: 67 54 33 80, epost: info@baerumkunstforening.no

icon-userKunstner: Nico Widerberg