• default

Therese Nortvedt veksler mellom grafikk og maleri, på denne utstillingen viser hun begge deler.

Therese Nortvedt var blant de første norske kunstnerne som oppsøkte New Yorks pulserende kunstmetropol på 1980-tallet. Kunstuttrykket var som tiden hun da virket i, preget av det heftige, unge og kontinentale. Det var likevel en annen iboende dimensjon, der eventyret og fortellingen var nærværende, og det aspektet har Nortvedt utviklet videre.

I 2009 hadde hun en større utstilling i Galleri Christian Roellin i St. Gallon i Sveits. Året før stilte hun ut i Gallerie Anna Klinkhammer i Düsseldorf, og begge utstillinger ga store oppslag i pressen, bra respons og godt salg.
Med hennes motivkrets i tankene var det ikke overraskende ” Et dukkehjem” hun valgte å illustrere med oljemalerier og litografier i Ibsen-året 2006. Og i det nylig avsluttede Hamsun-året presenterte hun sine ”Hamsunfantasier”, i den norske ambassaden i London.

Men i Therese Nortvedts bilder kan man først og fremst lese fortellinger ingen andre har skrevet, selv om de synes beslektet både med eventyrene og andre fantastiske og fortellinger opp mot vår egen tid.

Dette er en kunstner man kjenner igjen med det samme, har man en gang latt seg fange av hennes maleriske drømmetydinger og fantasireiser.

Grethe Hald

icon-userKunstner: THERESE NORTVEDT

icon-calendarUtstillingen starter:

icon-calendarUtstillingen slutter: